La Pujada al Montsià, es converteix en una mar de muntanya

La Serra de Montsià es vesteix de gala un any més per a la XVI edició de la Pujada al Montsià Memorial Francesc Bort (Madro)”.

Aquest any la sortida no deixava indiferent a ningú, Les Cases un paradís vora la mar, amb un marc incomparable. I és per tot això i per agrair als veïns i veïnes l’esforç pels aiguats del 2021, que la organització ha transformat el tram costaner de Rocatallada, en la sortida d’una cursa per muntanya.

Encara no eren les 7 del matí que començaven a arribar els primers busos disposats per la organització, i amb una precisa puntualitat, a les 8, amb el so precedit de la traca cedida pel Grup de Diables Fotem-li Foc d’Alcanar, es donava la sortida als vora 450 participants de les diferents modalitats, exprés 13k, la exprés 16k i l’absoluta 25k.

Just abans de la sortida, la organització ha volgut retre una homenatge molt especial al gran corredor Josep Maria Pijuan, participant i guanyador de diverses edicions d’aquesta cursa, el qual malauradament a principis d’any ens va deixar, per això avui, han retirat d’aquesta edició el dorsal 1 i el faran arribar al seu entorn.

El recorregut presentava moltes novetats, especialment al primer tram, on els primers 4 km es pujaven al voltants dels 400 m verticals, coronant primer els Sant Jaumes, Povet de Badoc, Cova Calitra i la Roca Roja, on hi havia el desviament de les proves, aquí l’absoluta continuava l’ascensió fins al tram de cresta de la serra de Montsià, que els portaria al cim de la Torreta (765m), des d’allí un pronunciat descens fins al Mas de Mulet i després un continuat puja i baixa fins al descens dels Castellans, que els portaria a la pujada a l’Ermita del Remei, on encaren l’últim tram de cursa. Pel que fa a les altres modalitats, presentaven un recorregut més planer, però no menys exigent, i amb una boniques vistes.

Pel que fa a la plana esportiva, el podi absolut ha l’han format Anaïs Muñoz (Guies la Vall, amb un temps de 3:05:20, precedida de Núria Florencio (Club Esp. L’Areny) amb un temps de 2:55:20, i com a guanyadora absoluta, Marta Paulino (CE Trencacims) amb un crono de 2:43:19. En el capítol masculí la tercera posició ha sigut per a Albert Garcia (Sudactiu Ulldecona), el segon lloc per a l’actual líder del circuit Edu Barrios (ASS. ALUMN. EX ALUMN. ESCOLA TREBALL (SE) – AAEET) amb un temps de 2:15:23, i finalment el guanyador absolut ha sigut Pau Lleixà (Centre Exc. Trencacims) amb un crono de 2:13:07.

Així mateix cal destacar els podis locals, encapçalats pels corredors Juan José Oliva en tercera posició, Joel Marmol en segona posició i Andreu Queralt en primera posició, i Lorena Sánchez pel que fa la representació femenina.

Així mateix, el podi del recorregut 13k ha estat format, per Andrea Estrada, seguida de Nuria Chavarria i Eva Castillo respectivament, i en categoria masculina per Joan Deixens en primera posició, seguit dels canareus Oriol Fibla i Carles Garcia.